- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlahović objašnjavao Italijanima: Đoković je referentna tačka

© AP Photo / Alessandra TarantinoDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović, srpski fudbaler, u intervjuu za „Gazetu delo Sport“ otkrio je da sa Juventusom gaji isti pobednički mentalitet i da su mu timski golovi važniji od ličnih. Srpski as govorio je i o Novaku Đokoviću kao referentnoj tački svih sportista sa ovih prostora.
Od momenta kada je stigao u Juventus, Dušan Vlahović želeo je da pokaže koliko vredi i da „stara dama“ ne treba da se kaje što ga je dovela.
Jasno je to bilo čelnicima kluba iz Torina kada je Srbin posle 13 minuta na debiju protiv Verone zatresao mrežu. Vlahović veruje da mu Juventus prija upravo zbog pobedničkog mentaliteta kakav gaje ekipa i on.
Juventus je kao ja, bitne su samo pobede. Imamo isti mentalitet, nikad ne odustajemo, verujemo i kad izgleda da je sve izgubljeno. To je moja ali i filozofija kluba. Svi znamo šta Juventus predstavlja u Italiji, čast je i zadovoljstvo braniti ove boje“, rekao je Vlahović za „Gazetu“.
Vlahović je odigrao 21 utakmicu u dresu „stare dame“, a dao je ukupno devet golova. Iako su u klubu izuzetno zadovoljni igrom srpskom asa, Dušan želi da bude još bolji igrač.
„Za sve postoji prvi put. Želim da uđem u istoriju Juventusa. Timski golovi su važniji od ličnih, najvažnije je da Juve pobeđuje. Želim Skudeto i 30 golova. Ali najvažnije su pobede. Sve prolazi, samo uspeh ostaje“, istakao je srpski napadač.
Italijani su u Dušanu prepoznali mentalitet Novaka Đokovića, ali je srpski reprezentativac ipak objasnio zbog čega nije kao jedan od najvećih tenisera svih vremena.
„Ne, ne smatram da sam kao on. Đoković je referentna tačka za sve nas. Ne znam ga lično, ali mi je čestitao kada sam stigao u Juventus. On je uzor, ima ludačku mentalnu snagu. Ja sam takođe nekad igrao tenis, bilo bi lepo da nas poseti u Torinu da razmenimo nekoliko udaraca“, pozvao je Vlahović Đokovića.
U narednoj sezoni Juventus ima velike ambicije što dokazuju i dolasci Pola Pogbe i Anhela di Marije koji će sa Vlahovićem činiti fantastičan tim.
„Pol voli da daje nadimke i ako se to njemu sviđa, meni ne smeta. Znao sam ga samo sa televizije, imao je ogroman uticaj na tim, on je svetski šampion i već je mnogo toga osvojio sa Juventusom uz Ligu Evrope sa Mančester junajtedom. Lepo je što je opet sa nama“, istakao je Srbin o Francuzu, a potom progovorio i o Argentincu.
„Kada sam čuo da dolazi Di Marija, odmah sam pomislio koliko golova i asistencija možemo zajedno postići jer želim i da ja asistiram njemu. Anhel dugo igra na visokom nivou, jedan je od najboljih krilnih igrača u poslednjih 20 godina i bio je odličan gde god je igrao. Donedavno sam gledao ove šampione na televiziji, a kad sam bio dete sanjao sam da igram sa njima. Treba da se upoznam sa Di Marijom da se bolje razumemom ali sam siguran da to neće biti teško. Igrao je sa sjajnim napadačima, ja njega moram da pitam kako da se krećem kako bi me pronašao“, objasnio je Vlahović.
Srpski napadač nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama gde sa Juventusom igra u okviru „Turneje šampiona“, ali nije ulazio u igru na prethodnoj utakmici sa Barselonom.
Fudbaleri Barselone i Juventusa - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Barsa i Juve poklonili spektakl Americi – „srpski superheroj“ bez uloge na terenu
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2022
SPORT
Albanci sramno „navijali“ u Skoplju – „Ubij Srbina“ odzvanjalo sa tribina
Navijači Dinama Bed blu bojs - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
SPORT
Hrvati našli „rupu" i pobratimili se sa Albancima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala