- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poruka iz Pekinga: Kina i Srbija uvek bile gvozdeni prijatelji

© Flickr / MarijananaKina Srbija - ilustracija
Kina Srbija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Novoimenovani ministar departmana CK KP Kine za međunarodne odnose Liu Čienčao, u svom odgovoru na čestitku Beogradskog foruma za svet ravnopravnih povodom preuzimanja ove važne funkcije, pored ostalog posebno se osvrnuo na promene kroz koje prolazi postojeći međunarodni poredak, kao i na odnose Srbije i Kine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ministar Liu ukazuje na to da svet danas prolazi duboke promene, neviđene u proteklom veku, naglašavajući da više nego ikada narodi svih zemalja žude za mirom, razvojem, poštenjem, pravdom i saradnjom na obostranu korist (win-win). On objašnjava da je u skladu sa urgentnošću tih promena na političkim strankama svih zemalja veća odgovornost u pružanju orijentacije, izgradnji konsenzusa, promociji razvoja, jačanju saradnje i unapređivanju vlasti, saopštio je Beogradski forum.
„Ministar Liu posebno ističe da su Kina i Srbija uvek jedna drugu smatrale gvozdenim prijateljem i uživale visoko obostrano političko poverenje, koje i sada, uprkos nestabilnom međunarodnom okruženju, čini njihove bilateralne odnose nikada jačim. Departman za međunarodne odnose CK KP Kine će nastaviti da podržava prijateljske organizacije civilnog društva u Srbiji i Kini, kako bi kroz obostranu razmenu i saradnju, omogućio brojne dobrobiti narodima“, navodi se u saopštenju i dodaje da je on potvrdio da je Kina jasno usmerena na dalje ostvarivanje izgradnje modernog socijalističkog društva u svim aspektima i ispunjavanju zadatih ciljeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala