- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Željka Cvijanović: Pismo kongresa Bošnjaka u funkciji skretanja pažnje sa mračnog imidža BiH

© Sputnik / Dejan SimićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Pismo Kongresa Bošnjaka upućeno američkim zvaničnicima je u funkciji skretanja pažnje sa mračnog imidža Bosne i Hercegovine, ocenila je danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ona je rekla za Srnu da su, kako je navela, ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni navikli da vikom i galamom prave pritisak na svakog stranca da bi im ispunili unitarističke političke želje i snove o BiH, u kojoj Srbi i Hrvati klimaju glavom i puze pred njihovim političkim ambicijama, prenosi RTRS.
Na pitanje da prokomentariše pismo koje je izvršni direktor Kongresa Bošnjaka Severne Amerike, Selma Porčo, uputila zvaničnicima SAD, a u kojem zahteva da predsednici RS zabrane ulazak u Ameriku, da je stave na listu određenih državljana i osoba za blokiranje i otkažu sve sastanke sa njom, Cvijanović je predložila Porčo da piše američkim institucijama da zabrane ulazak, kako je navela, „njenim političkim perjanicama koje su u svojoj političkoj ili diplomatskoj karijeri delili pasoše radikalnim ekstremistima koji su odsecali glave i imali veze sa svakim terorističkim aktom u svetu“.
Cvijanović je dodala da takvi još rade u institucijama BiH i „krstare svetom“ samo sa jednim ciljem - da pričaju protiv Republike Srpske i njenih zvaničnika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala