- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik razgovarao sa ruskim ambasadorom: Dejtonsko uređenje garant opstanka BiH

© Sputnik / Lola Đorđević Milorad Dodik
 Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije Igorom Kalabuhovom o aktuelnoj političkoj situaciji i BiH i regionu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sagovornici su ukazali na značaj Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuje bezbednost BiH i njen opstanak.
Kalabuhov je ponovio stav Rusije o potrebi poštovanja Ustava BiH, koji je garant opstanka BiH i ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.
On je naglasio da je dejtonski Ustav garant opstanka BiH, te da Rusija podržava očuvanje teritorijalnog integriteta i dejtonskog uređenja BiH.
Dodik i Kalabuhov razgovarali su i o značajnim projektima koji su dogovoreni prilikom njegove nedavne posjete Sankt Peterburgu, među kojima je i izgradnja gasovoda za Republiku Srpsku, koji bi omogućio snadbevanje gasom i korisnika u Federaciji BiH po nižim cenama, za šta se Dodik založio kod zvaničnika Ruske Federacije.
Dodik je zamolio ambasadora Kalabuhova da prenese izraze zahvalnosti predsedniku Rusije i ministru spoljnih poslova Vladimiru Putinu i Sergeju Lavrovu na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu tokom njegove posete Sankt Peterburgu, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala