- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ludi Srbin“ mu je verovao, a on uzvraća sramotnim komentarima: „Nesigurna i nezrela osoba“

© AP Photo / Ashley LandisGreg Popovič
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Dižonte Marej, košarkaš oko koga je legendarni trener Greg Popovič gradio ekipu San Antonio Sparsa u prethodnim godinama, sramotnim komentarima na društvenim mrežama je uvredio slavnog stručnjaka i njegovu ekipu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Marej je proveo šest godina u redovima Sparsa, a ovog leta je klub odlučio da ga pusti u ekipu Atlante, kako bi mogao da učestvuje u potencijalno uspešnom projektu.
Sparsi su odlučili da krenu ispočetka i da polako grade novu ekipu za narednu deceniju, u šta se nije uklapao 26-godišnji Marej.
Takav ishod se nije svideo navijačima koji su ukazali na to da je Marej trebalo da ima više strpljenja i da ostane u timu zajedno sa budućom mladom zvezdom Keldonom Džonsonom, na šta se bivši član Gregove ekipe – naljutio?!
„Način na koji je taj sistem izgrađen znači da će biti gubitnički narednih 15 godina. Problem je veći od košarke“, naveo je Marej.
Na opasku da će verovatno stići samo do drugog kola plej-ofa, dok će Popovič moći da gradi ekipu oko Džonsona, on je ponovio svoj odgovor i time izazvao negativne reakcije.
„Njegovi komentari otkrivaju jedan od razloga zbog čega su ga se Sparsi odrekli. Teško je formirati ekipu oko nesigurne i nezrele osobe. Razumem da se sve to dešavalo kada je imao 19 godina, ali on nikada nije odrastao. Ne može se biti Betmen sa takvim ponašanjem“, naveo je Don Heris iz San Antonija.
Marej je krajem juna napustio Teksas i tada se biranim rečima oprostio od Sparsa.
„Hvala vam što ste verovali u mene i prihvatili me od prvog dana. Želim da napišem celu knjigu o tome, ali nije lako. Mi smo porodica i to će uvek biti veće od košarke“, naveo je Marej.
Dvadesetak dana kasnije veća od košarke je postala njegova glupost...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala