- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Petru Lazoviću određeno zadržavanje do 72 sata

© Sputnik / Boban NovovićCrnogorsko Specijalno državno tužilaštvo
Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović, koga je agencija Evropska unije za sprovođenje zakona, Europol označila kao člana "kavačkog klana", saslušan je jutros u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako saznaje TVCG , određeno mu je zadržavanje do 72 sata.
Lazović je juče uhapšen zbog sumnje da je učinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.
On je saslušan jutros oko osam sati u zgradi SDT-a. Zgradu je obezbeđivao veliki broj policajaca.
SDT je juče izdao i nalog za hapšenje policijskog službenika Ljuba Milovića, za kojim traga policija.
U dokumentu, u koji je Libertaspres ranije imao uvid, u kojem su policajci Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) označeni kao članovi ozloglašenog kriminalnog kavačkog klana, crnogorskoj policiji i tužilaštvu u julu prošle godine dostavljeni su podaci koji ukazuju da su njih dvojica, navodno, bili “direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju“, prenosi RTCG.
Policija je pretresla hotel "Podgorica" juče, kao i restoran "Grahovac" u Opštini Nikšić.
Mediji su ranije spekulisali da je Milović napustio Crnu Goru, ali potvrde o tome još nema.
Portal "Libertaspres" objavio je da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio početkom maja, nakon što su objavili dokumenta Europola, formiranje novog predmeta povodom, navodnih, kriminalnih poslova Lazovića i Milovića.
Iz Specijalnog tužilaštva tada su saopštili da je specijalni tužilac Saša Čađenović, 20. januara 2022. godine doneo odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.
I bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić smatrao je da “nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića”.
“On je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima i o svim radnjama pravovremeno je obaveštavao pretpostavljene, što je doprinelo otkrivanju počinilaca teških krivičnih dela. Nikada se ne hapse vlastiti agenti. Makar nisu do sada”, rekao je u Katnić u maju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala