- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokoviću zabrana, Nadalu topla dobrodošlica

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Nastavak sezone Novaka Đokovića i dalje je pod velikim zanom pitanja dok je sve izvesnije da ćemo Rafaela Nadala gledati uskoro na Mastersu u Montrealu od osmog avgusta. Oporavljeni Španac neometano može da putuje u Kanadu, dok srspki as zbog odluke da se ne vakciniše nema dozvoluda uđe u zemlju.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Pritisak na američke vlasti i sve one koji ne puštaju Novaka Đokovića u zemlju je sve veći, a izjave zvaničnika sve više liče jedna na drugu.
Izuzeća nema, to jasno stavljaju do znanja kako iz Njujorka gde Novak neće moći da igra US open, tako i iz Kanade gde srpski as neće biti u mogućnosti da nastupi na Mastersu.
Nekoliko dana nakon što je Ežan Lepjer, direktor turnira u Montrealu, izjavio da veruje da Kanada neće izmeniti pravila kao i da Novak neće primiti vakcinu, pohvalio se informacijom da na turnir dolazi Rafael Nadal.
„Situacija je jasna, ili će Kanada da promeni pravila po pitanju vakcinacije ili će Đoković morati da zavrne rukav i primi vakcinu. Ne smatram nijedan od ta dva scenarija verovatnim“, rekao je Lapjer, da bi potom optimistično govorio o Nadalu.
„Nadal želi da dođe u Montreal i njegove hotelske sobe su već rezervisane. Poslali smo mu karton loptica koje ćemo koristiti tokom turnira, kako bi mogao da se pripremi. Očekuje se da od ponedeljka počne sa treninzima“, rekao je Lapjer.
Pravila prema kojima Novaku dolazak u Kanadu nije dozvoljen su i dalje na snazi, međutim možda nije na Lapjeru da govori o tome hoće li se ona menjati.
Jasno je da Đoković ima sve manje vremena, ali je i dobro poznato da srpski as i dalje čeka zvanične potvrde i da bi voleo da igra kako u Montrealu tako i Njujorku.
Na Mastersu u Kanadi tokom karijere srpski as osvojio je dva trofeja, dok je Nadal stigao pet.
Novak se nalazi na spsiku učesnika za ovogodišnji turnir, ali tek će pred početak Montreala biti poznato da li svi teniseri sa liste igraju.
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Ruski Spartak „poklonio“ šampionke Srbiji i Kazahstanu
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Aleksandra dobro došla nazad
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Nemci hteli da zabrane tenis Rusu i Gruzijcu – a oni će igrati usred Hamburga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala