Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bugarski evroposlanik: Srbija želi da spreči razvoj Zapadnog Balkana i nametne „srpski svet“

© © Screenshot: YouTube/ Angel DjambazkiBugarski poslanik Angel Džambaski
Bugarski poslanik Angel Džambaski  - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Bugarski evroposlanik Angel Džambaski izjavio je da Srbiji nije mesto u Evropskoj uniji, istakavši da je zemlja „destabilizujući faktor“ na Balkanu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Njihov uticaj preko bivših jugoslovenskih obaveštajnih službi, njihovih agenata i mreža, ima za cilj da omete razvoj regiona i nametne ideju 'srpskog sveta' po ugledu na njihove ruske pokrovitelje“, napisao je Džambaski na Fejsbuku.

Po njegovim rečima, Jugoslavija je kršila prava nacionalnih manjina, a u izveštaju Evropskog parlamenta Srbiju pozivaju da deklasifikuje arhive jugoslovenske Kontraobaveštajne službe (KOS) i Uprave državne bezbednosti (UDBA) kako bi se otkrila „istorijska istina o učešću tih obaveštajnih službi u maltretiranju i zverstvima nad Bugarima, Bošnjacima, Hrvatima i Slovencima“.
Džambaski smatra da Srbija i dalje zatvara oči na položaj Bugara koji žive u Bosilegradu. On je podsetio na incident sa novinarima Bugarske nacionalne televizije koji su napadnuti u tom mestu.
Prema rečima evroposlanika, incident je izazvao nevoljnu reakciju Srbije, jer tamo žive Bugari.
„Zato ću nastaviti da branim stav da EU ne može da toleriše Vučića i stalne srpske provokacije na Zapadnom Balkanu“, zaključio je političar.
Sredinom juna u Bosilegrad su doputovali novinari Bugarske nacionalne televizije kako bi snimili reportažu o industrijskom zagađenju vode otrovnim supstancama. U tome su ih sprečili radnici rudnika „Bosil metal“ koji su gađali novinare kamenjem.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
RUSIJA
Bugarski poslanik o izjavi premijerke Srbije: Srbija je kao ruska provincija, nije joj mesto u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala