- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pripadnik Belivukove kriminalne grupe priznao krivicu

CC0 / Pixabay / Čekić u sudnici
Čekić u sudnici - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Srđan Lalić jedan od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se terete za najteža krivična dela, priznao je na današnjem ročištu izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret među kojima je i pet ubistava.
Miljković i Belivuk, kao i ostali optuženi, su se izjasnili da nisu krivi, dok je Lalić rekao da je kriv i da će detaljno izneti odbranu, nakon čega su ga stražari odvojili od ostatka optuženih.
Sudija je odredila pauzu jer su se advokati prepirali oko toga ko će prvi da iznese uvodna izlaganja.
Na jučerašnjem pripremnom ročištu pročitana je optužnica do kraja.
Takođe, Belivuk i Miljković su angažovali nove advokate, Vladu Petrovića i Gordanu Božilović Petrović i oni će ih nadalje zastupati.
Ranije je pripremno ročište odlagano nekoliko puta.
Prvi put je odloženo u martu zbog zahteva za izuzeće postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.
Lazarević je uhapšen 14. aprila kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.
Prethodno pripremno ročište odloženo je jer je Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i ostao bez branioca, a kojeg mora da ima na ovom suđenju.
Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i njeni pripadnici potvrđenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.
Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.
Na ovom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.
Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javan, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.
Na današnje ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi su privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu.
Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.
Sud je nedavno potvrdio drugu po redu optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i još deset pripadnika ove grupe kojom se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.
Takođe, Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice MIleta Radulovića zvanog Kapetan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala