- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bratimili se Budva i Vračar

© Foto : Bar na dlanu/Ustupljeno SputnjikuBratmili se Budva i Vračar
Bratmili se Budva i Vračar - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Budva i beogradska opština Vračar su od danas i zvanično u pobratimskim odnosima.
Predsjednici dvije opštine Marko Bato Carević i akademik Milan Nedeljković potpisali su akt bratimljenja čime je saradnja dvije opštine na turističkim, privrednim, kulturnim, sportskim, naučnim i svim drugim poljima gdje za to postoji mogućnost i obostrani interes podignuta na viši nivo.
Nakon potpisivanja akta o bratimljenju, gradonačelnik Budve je kazao da je ideja o ovakvom vidu povezivanja jedne od centralnih opština Beograda i Budve stara decenijama ali da se prilika za realizaciju ukazala kada su se sticajem okolnosti on i njegov prijatelj, čuveni interventni kardiolog prof. dr. Milan Nedeljković našli na čelu dvije opštine.
“Ovo je za mene jedan vrlo važan trenutak, ispunjen emocijama, jer povezivati se i sklapati prijateljstva u ovim vremenima je pravi put, Vi dobro znate kuda ide ovaj svijet i šta se sve dešava i u skladu s tim mislim da treba raditi na stvaranju dobrih odnosa, jer time trasiramo sebi put da bi mogli da se bavimo realnim životnim problemima. Ovim bratimljenjem smo realizovali jednu našu ideju koja je proistekla iz višedecenijskog susretanja i druženja a koja su se konkretizovala kada se moj prijatelj akademik profesor Milan Nedeljković našao na čelu Opštine Vračar a moja malenkost na istoj poziciji u Opštini Budva. Prijateljstva se krunišu na ovakav način a mi planiramo još sličnih povezivanja sa gradovima u Evropi pa i van Evrope“, rekao je na ceremoniji bratimljenja Budve i Vračara prvi čovjek crnogorske metropole turizma Marko Bato Carević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala