- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Piratstvo i lov na Rusiju: Prva reakcija na zadržavanje ruskog broda sa žitom u Turskoj

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaGelendžik, Crno more
Gelendžik, Crno more - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Zadržavanje broda sa žitom u Turskoj je piraterija, saopštio je Vladimir Rogov, član vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti.

„Organizatori ove situacije veštački blokiraju prodaju žita, počeo je lov na ruske brodove koji prevoze žito. Optužuju Rusiju da priprema glad u svetu, dok istovremeno ne dozvoljavaju Rusiji da prodaje svoje žito. Ne postoje odluke suda da se zadrži brod. Već postoji pretpostavka da je Rusija kriva“, rekao je on Sputnjiku.

On nije niti potvrdio niti negirao informaciju da je brod utovaren u Berdjansku. U svakom slučaju, po njegovim rečima, Rusija će biti optužena.
„Prema pisanju medija, na zadržanom brodu bilo je 4.500 tona žita, dok je na tom koji je isplovio iz Berdjanska bilo natovareno 7.000 tona. Ovo je klasična piraterija. Čak i da 100 puta kažem da to nije naše žito, biće zadržano, makar dolazilo sa Kubana ili iz Sibira. Nema smisla pravdati se, ovo je lov na Rusiju“, zaključio je Rogov.
Ranije je bilo saopšteno da je u Turskoj, na zahtev Kijeva, zadržan ruski teretni brod koji je, navodno, prevozio "ukrajinsko žito".
Crno more - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
RUSIJA
U Turskoj zadržan ruski teretni brod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala