Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Država traži 2.500 instruktora popisa: Ističe rok za prijavu

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAnkete za popis stanovništva u Rusiji
Ankete za popis stanovništva u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Zainteresovani za posao instruktora na predstojećem popisu stanovništva mogu da se prijave do večeras do 20 časova, objavio je danas Republički zavod za statistiku.
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova obaviće se od 1. do 31.oktobra a instruktori će biti angažovani od 23. avgusta do kraja popisa.
Kako je najavljeno iz Zavoda, za posao popisa biće neophodno angažovanje oko 2.500 instruktora, preneo je Tanjug
Instruktori popisa imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, te da sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja, saopšteno je iz Zavoda za statistiku. Jedan instruktor je, u proseku, zadužen za monitoring rada sedam popisivača.
Ko želi da postane instruktor, mora da bude državljanin Srbije, da ima prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje, da nije osuđivan ili da se protiv njega ne vodi istraga ili krivični postupak.
Takođe, za kandidate je neophodno poznavanje rada na računaru (Ofis, internet), na šta će biti testirani. Prednost je i mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom perioda angažovanja.
Kandidati izabrani za instruktore zaključiće sa Zavodom ugovor o privremenim i povremenim poslovima ako su nezaposleni, zaposleni sa nepunim radnim vremenom i starosni penzioneri. Zaposleni kod drugog poslodavca sa Zavodom će zaključiti ugovor o dopunskom radu.
Kandidati mogu da se prijave za rad samo na teritoriji opštine ili grada u kojoj stanuju (žive). Izuzetak su studenti koji se školuju van mesta stanovanja. Oni mogu da se prijave za rad u svojoj opštini/gradu ili u opštini/gradu gde privremeno borave tokom studija.
Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, navode iz Zavoda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala