- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Poruka iz DF-a novim partijama: Čeka ih brodolom

© Foto : Ustupljeno SputnjikuJelena Božović
Jelena Božović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović uvjerena je da će Pokret Evropa sad i eventualna Demohrišćanska stranka Zdravka Krivokapića doživjeti brodolom već na prvim izborima.
Pokret Evropa sad formirali su ministri iz 42. Vlade Crne Gore Milojko Spajić i Jakov Milatović, dok je mogućnost formiranja Demohrišćanske partije najavio bivši premijer Zdravko Krivokapić.
Jelena Božović kaže za Sputnjik da se radi o grupi avanturista koji su u politiku ušli preko leđa Demokratskog fronta da bi danas saopštavali kako DF ne može biti njihov partner.
„Zamislite kako se osjećaju glasači DF-a kad čuju takve poruke od ljudi čijim su glasovima Spajić, Milatović i Krivokapić izvučeni iz anonimnosti. Logična je mržnja ove trojice prema DF jer su Spajić, Milatović i Zdravko Krivokapić do 30.avgusta glasali za DPS, a onda su koristili svoje učešće u Vladi da bi obmanuli prije svega srpski narod. Nijesu potpisali Temeljni ugovor, čime su prevarili SPC, nije održan popis stanovništva, tačnije nisu uradili ništa što je obećano ljudima koji su 2020.godine srušili rezim Mila Đukanovića i koji su na litijama odbranili svetinje. Nakon svega ostali su samo pioni NATO pakta tako da će podršku za svoje političko djelovanje moći da pronađu jedino među svojim istomišljenicima, a to su glasači DPS, SD, SDP, komite i slično. Teško da mogu na drugoj strani naći glasače pošto nije lako prihvatiti politički salto mortale koji je išao od navodne podrške SPC, a završio u krilu NATO saveza”, komentariše Božovićeva.
Ona ističe da je Zdravko Krivokapić od Srbina prije 30.avgusta odmah nakon izbora postao „200 odsto Crnogorac”, a sada i javno napada episkope Srpske pravoslavne crkve.
„Podsjetiću da je odmah nakon izbora 30. avgusta nosio cvijeće Draginji Vukasanović Stanković koja je srpski narod u Crnoj Gori nazvala posrbicama. Zdravko Krivokapić u svoju stranku sada može da pozove i Raška Konjevića za koga je javno u Skupštini rekao da bi volio da Raško Konjević bude poslanik u stranci koju bi Zdravko osnovao“, kaže Božovićeva.
Ona ocjenjuje da je trojka Krivokapić, Spajić, Milatović izdala sve tekovine pobjede od 30.avgusta.
„Prvi parlamentarni izbori na kojima budu učestvovali biće zato njihovo suočavanje sa surovom istinom koja se zove cenzus. Kako su došli na političku scenu tako će i da nestanu”, mišljenja je Božovićeva.
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
REGION
Mitropolija crnogorsko-primorska: Đukanović izrekao neistinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala