- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Šta donosi dogovor oko Temeljnog ugovora /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Večeras u vestima:
Analiziramo, koje bezbednosne pretnje čekaju Srbe na severu KiM nakon 1. oktobra, o kojima je govorio predsednik Srbije, kao i šta Beograd može diplomatskim putem da uradi da to spreči?
Postignut dogovor oko Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, saopštili patrijarh Porfirije i Dritan Abazović. To bi moglo da označi kraj diskriminatorskog odnosa Podgorice prema Srbima i SPC, smatra protojerej Darko Đogo.
Rusija više neće verovati ni SAD ni EU, a ukoliko uopšte i dođe do dijaloga, to će biti moguće samo na jednakosti interesa, poručio Lavrov. U toku su završne borbe za Lisičansk, u poslednjem uporištu Ukrajinaca u LNR.
Srbija i Republika Srpska ne smeju učiniti bilo šta protiv svoje političke i vojne neutralnosti, jer bi tako u postale strane u ratu koji nije njihov, ocenjeno je na na tribini „Srbija i Srpska u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini“
Na samitu NATO u Madridu pobedio je ratoborniji deo političkih lidera koji se zalaže za nepomirljiv odnos prema Rusiji i koji ne dozvoljava Ukrajini da sedne za pregovarački sto, ocenjuju sagovornici Sputnjika.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala