- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Može li Putinova ideja uništiti hegemoniju SAD /video/

Pratite nas
Pratite Vesti Radija Sputnjik.
Vesti Radija Sputnjik možete pratiti i na frekvencijama radija Novosti (104,7 megaherca) i Studija B (105,4 megaherca)
Danas u vestima:
Dritan Abazović tokom posete Srbiji poručio da je došao kako bi se u odnosima dve zemlje okrenuo novi list. Analitičari tvrde — Srbija i Crna Gora ne treba da budu antagonizovane, već da sarađuju u meri u kojoj je to moguće.
Ruska vojska primorala ukrajinske snage na beg iz Lisičanska i uništila veliku količinu naoružanja u skladištima širom istočnog dela zemlje. NATO poručio Zelenskom — rat treba biti rešen samo vojnim sredstvima.
Putinova ideja o stvaranju „velike Evroazije“ podrazumeva da će Rusija preorijentisati svoje političke i ekonomske prioritete. Analitičari kažu i da bi taj projekat mogao da bude uspešniji od EU i da uništi hegemoniju SAD.
Pola godine pošto je u Glazgovu potpisan sporazum po kome će razvijene zemlje do 2030. prestati da upotrebljavaju ugalj, on je postao sve traženija roba u EU. Da li se Evropa vraća u ugljano doba?
U Andrićgradu povodom Vidovdanskih svečanosti održan naučni skup Evropa i Rusija. Učesnici skupa, koji je predvodio Emir Kusturica, potražili su odgovor na pitanje kakvi su budući odnosi Evrope i Rusije?
Počelo prijavljivanje za vaučere od 15.000 dinara kojim država subvencioniše odmor u Srbiji. Objašnjavamo — ko ima pravo na vaučer i kako funkcioniše prijavljivanje?
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala