- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Lajčak u Prištini otkrio plan EU /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Večeras u vestima:
NATO proglasio Rusiju „direktnom pretnjom po bezbednost“.Sastala se Kaspijska petorka i poručila da neće dozvoliti da se njihove teritorije koriste za agresiju. Ruska avijacija oborila ukrajinski MiG-29 i uništila protivvazdušni sistem „Buk“.
Plan Evropske unije je da se Vučić i Kurti češće sastaju, poručio Lajčak u Prištini odakle je doputovao u Beogradu gde će razgovarati s predsednicima države i Skupštine i sa liderima parlamentarne opozicije.
Dritan Abazović tokom posete Srbiji poručio da je došao kako bi se u odnosima dve zemlje okrenuo novi list. Analitičari tvrde - Srbija i Crna Gora ne treba da budu antagonizovane, već da sarađuju u meri u kojoj je to moguće.
Putinova ideja o stvaranju „velike Evroazije“ podrazumeva da će Rusija preorijentisati svoje političke i ekonomske prioritete. Analitičari kažu i da bi taj projekat mogao da bude uspešniji od EU i da uništi hegemoniju SAD.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala