Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Moramo imati hrabrosti da Evropi kažemo i mišljenje koje ne mora da im se svidi /video/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izavio je da moramo da idemo u Evropu i gledamo u Evropu i istakao da moramo imati istovremeno hrabrosti da njima u Evropi kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost, hrabrost, i mišljenje koje ne mora da im se svidi.
Na Vidovdan se vidi bolje nego ikada da Srbija korača brzo napred, brže nego ikada u istoriji, da je nije lako zaustaviti na tom putu, rekao je Vučić na ceremoniji dodele vidovdanski odlikovanja.
Obraćajući se prisutnima, osvrnuo se i na i predsednički mandat koji je dobio od građana i kazao da ne postiji veća čast od da dva puta zaredom osvojiti u prvom krugu tako veliko poverenje i podršku naroda, ali ni veća obaveza, a ni odgovornost od te, posebno u teškim vremenima kakva su danas.
„U svakoj reči koju sam izgovorio o Vidovdanu mogli ste da vidite kontradiktornost, sva pitanja sa kojima se suočavamo, a ne možemo odgovore da pružimo. Da li nam je danas potrebnija hrabrost da čuvamo sve što je naše, ili je potrebnija mudrost da gradimo i razvijamo se dalje, ili pak po malo jednog i drugog“, rekao je on.
Rekao je da zna koliko danas nije popularno da se o tome govori, i koliko je lakše reći da moramo da se držimo samo hrabrosti, velike srpske kuraži.
„Ja bih rekao da kada delimo plate, penzije ljudi moraju da znaju da ih imamo zahvaljujući mudrosti i pameti, pogledu usmerenom u budućnost naše zemlje, i privlačenju investicija, jer bez toga ne bi bilo ni snažnije vojske a, ni snažnije Srbije. Neretko govorim zbog toga, znajući da će mi oduzeti deo popularnosti, da moramo da idemo u Evropu i gledamo u Evropu da bi imali što danas imamo i budućnost za našu decu“, podvukao je Vučić.
Istakao je da moramo imati istovremeno hrabrosti da njima u Evropi kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost, hrabrost, i mišljenje koje ne mora da im se svidi.
Valjda je to Evropa različitosti, šarolikost pogleda na svet, dodao je on.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SRBIJA
„Niko ne može da sruši naše narodno jedinstvo“: Vučić uručio vidovdanska odlikovanja /video/
Dodela odlikovanja povodom Vidovdana - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SRBIJA
Ko je sve dobio vidovdanska priznanja Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala