- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ono kada si „dosadan“, a više nego zanimljiv

© AP Photo / Jeff RobersonDejan Majstorović
Dejan Majstorović - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Članovi muške 3×3 reprezentacije Srbije, koja je proteklog vikenda trijumfovala na Svetskom prvenstvu u Antverpenu i tako pet put postala šampion sveta, posetili su „Kuću košarke“.
Pre zvanične konferencije za medije, najbolje basketaše na planeti primio je predsednik KSS Predrag Danilović, koji im je, uz generalnog sekretara Zlatka Bolića i potpredsednika za mušku košarku Nenada Krstića, čestitao na istorijskom uspehu.
Veoma sam srećan, malo pre smo pričali da je od poslednjeg puta kada smo se ovde sreli brzo prošlo vreme i tada ste mi rekli da ste „dosadni“, a ja sam samo rekao „da Bog da bili još dosadniji“. Ovo je vaš veliki uspeh, ja sam ovde najmanje bitan, velike čestitke sa moje strane u ime Saveza. Stvarno sam ponosan na sve ovo što ste uradili i nadam se da ćemo vrlo brzo ponovo ovde da se vidimo… Uživajte u svemu i još jednom čestitam", rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.
Potom je mikrofon preuzeo Dejan Majstorović, MVP Svetskog prvenstva.
„Zahvalio bih se predsedniku KSS Daniloviću na čestitkama… Odigrali smo još jedan veoma dobar turnir. Otišli smo u Belgiju, kao i uvek, po najsjajnije odličje, bili smo kao jedan, uložili smo puno energije i pokazali karakter u svim utakmicama. Mislim da smo imali mnogo veću želju od svih ostalih da u Srbiju vratimo zlatnu medalju, koju smo propustili na poslednjem Svetskom prvenstvu. Možemo samo da obećamo da ćemo da nastavimo da radimo u istom ritmu i da ćemo se potruditi da se i sa sledećih takmičenja vraćamo sa medaljama. Imamo već u septembru Evropsko prvenstvo u Gracu, tako da se nadamo da se posle toga ponovo vidimo na istom mestu", rekao je Majstorović.
Selektor Marko Ždero je postao prvak sveta i u novoj ulozi.
„Hvala na svim čestitkama koje smo dobili. Mogu sada da pričam i iz ove perspektive, kao selektor reprezentacije, s obzirom na to da sam donosio medalje u Košarkaški savez Srbije i Srbiju i kao igrač… Iz ovog drugog ugla, veoma mi je drago što smo, posle Olimpijskih igara prošle godine i neke priče da li je olimpijska bronza uspeh ili nije, uspeli da podmladimo sastav i uđemo u novi olimpijski ciklus koji je počeo zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu 2021. i sada sa svetskim zlatom. Jako je bitno da je ekipa na okupu, reprezentacija je sastavljena iz dva tima – Limana i Uba, izuzetno je dobro što nam je KSS omogućio da dosta vremena provedemo zajedno na pripremama i da se uigramo, što smo na kraju i pokazali na Svetskom prvenstvu u Antverpenu", zaključio je Ždero.
Srbija basket - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Maestro za Sputnjik o svetskom zlatu: Ne znam da li je ovo iko ikada uradio u bilo kom sportu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala