- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Slucki: Isporuke PVO sistema Kijevu značiće napredovanje vojne infrastrukture SAD na granice Rusije

CC0 / Wikipedia / Lanser PRO sistema NASAMS 2
Lanser PRO sistema NASAMS 2 - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Ukoliko se potvrde informacije da će Sjedinjene Američke Države isporučiti protivraketne sisteme Kijevu, to će značiti brzo napredovanje američke vojne infrastrukture ka granicama Rusije, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki.
„Izvori ‘Si-En-Ena’ saopštavaju o planovima Vašingtona da objavi o isporukama sistema za protivraketnu odbranu dugog i srednjeg dometa. Ako se ova informacija potvrdi, onda će to zapravo značiti brzo napredovanje američkog PRO sistema i vojne infrastrukture direktno do granica Rusije“, rekao je Slucki za Sputnjik.
Prema njegovim rečima, ruska strana je već deset godina više puta izražavala zabrinutost zbog raspoređivanja američkih protivraketnih odbrambenih sistema u Evropi u kontekstu obezbeđivanja strateške stabilnosti i opšte bezbednosti.
„Zbog toga će ovakvi koraci samo dovesti do eskalacije“, primetio je poslanik.
Kako je naveo, saopštenja slična onima koja govore o isporukama sistema za PRO Kijevu samo pobijaju tvrdnje SAD o težnji za pregovorima.
„O našoj reakciji ili posledicama možemo da govorimo tek nakon donetih odluka o isporukama i nakon njihovog odobrenja u Kongresu SAD. Ovakve publikacije za sada samo opovrgavaju izjave zvaničnika Stejt departmenta i Bele kuće o težnji da se trenutna situacija reši diplomatskim putem“, zaključio je Slucki.
Ranije je „Si-En-En“, pozivajući se na obavešteni izvor u američkoj administraciji, javio da bi SAD ove nedelje mogle da objave da nameravaju da isporuče Ukrajini sisteme za protivraketnu odbranu dugog i srednjeg dometa.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SVET
Bela kuća najavila nove sankcije Rusiji i pomoć Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala