- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proteruje osam grčkih diplomata

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije pozvalo je ambasadora Grčke na razgovor zbog politike konfrontacije s Rusijom koju vode vlasti te zemlje. Osam grčkih diplomata je zbog toga proglašeno nepoželjnim i dužni su da napuste Rusiju.
„U Ministarstvo inostranih poslova Rusije je 27. juna pozvana ambasadorka Grčke u Rusiji E. Nasika, kojoj je izražen protest zbog konfrontacione politike grčkih vlasti prema Rusiji, uključujući isporuke naoružanja i vojne tehnike kijevskom režimu i proterivanje ruskih diplomata“, navedeno je u saopštenju ruskog diplomatskog resora.
Ministarstvo je saopštilo da je ambasadorki uručena nota o proglašenju osmoro grčkih diplomata nepoželjnim u Rusiji. Oni su dužni da napuste zemlju u roku od osam dana.
„Naglašeno je da je reč o direktnim posledicama neprijateljskih dejstava koja su inicirale vlasti Grčke. Punu odgovornost za to snosi isključivo Atina. Ukazano je da ćemo u slučaju da se antiruska politika nastavi zadržati pravo na odgovor“, navedeno je u saopštenju.
Ruski ambasador u Grčkoj je ranije izjavio da je ta zemlja prestala da bude pogodna za odmor ruskih turista, jer u njoj ne jenjava talas rusofobije koju podstiče grčko rukovodstvo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala