- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Japan namerava da proširi sankcije Rusiji

© AP Photo / Shuji KajiyamaNeboderi u Tokiju
Neboderi u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Japan će proširiti sankcije Rusiji zamrzavanjem imovine još 70 lica i organizacija i zabranom izvoza u 90 subjekata povezanih sa odbrambenom industrijom, izjavio je japanski premijer Fumio Kišida na samitu G7 u Nemačkoj, prenosi televizija „NHK“.
Osim toga, Tokio će podržati zabranu uvoza ruskog zlata i zaustaviti pružanje revizorskih usluga.
„Nalazimo se na istorijskoj prekretnici. Pitanje je da li možemo da održimo svetski poredak zasnovan na pravilima. Savet bezbednosti UN i druge strukture nisu uspele adekvatno da reaguju“, rekao je Kišida.
Japanski premijer istakao je da sankcije ne treba ublažavati i dodao da je „jedinstvo G7 potrebno ne samo za sprovođenje sankcija, već i za zaštitu od rasta cena“.
Japan je početkom juna ove godine proširio listu ranije usvojenih antiruskih sankcija zbog događaja u Ukrajini, uključivši na spisak „Rosseljhoz banku“ i „Moskovsku kreditnu banku“. Pre toga, Tokio je uveo dodatne restriktivne mere protiv 398 fizičkih lica i 28 organizacija iz Rusije.
Ukupno je do danas Japan uveo nekoliko paketa sankcija Rusiji u vezi sa situacijom u Ukrajini. Sankcije su uvedene za 507 lica iz Rusije, 253 iz LNR i DNR, kao i na više od dve stotine ruskih kompanija i organizacija, uključujući velike banke.
Japan je zabranio izvoz luksuzne robe u Rusiju, koja pored luksuznih automobila i motocikala uključuje personalne računare, skupa alkoholna pića i kozmetiku i robu visoke tehnologije, među kojima su poluprovodnici i 3D štampači. Od 17. juna uvedena je i zabrana izvoza kamiona, kipera i buldozera. Osim toga, zabranjen je uvoz iz Rusije određenih vrsta drveta, votke i neke druge robe.
Luka Otradna, Kurilska ostrva - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
RUSIJA
Rusija zabranila Japanu da lovi ribu na Kurilima: Sami sebe najbolje kažnjavaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala