- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Građani zgroženi, društvene mreže uzburkane: Nag muškarac na performansu na trgu šokirao Sarajlije

Sarajevo , BiH - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Na sarajevskom Trgu Susan Sontag sinoć je održan performans, koji je zaprepastio prisutne građane, s obzirom na to da je u jednom trenutku obnaženi muškarac prošetao trgom, preneo je portal Kliks.
Reč je o projektu "East is best" koji je, kako je najavljeno, podržao EU program "Performe Europe", a performans je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.
Ovaj događaj je uzburkao društvene mreže i uznemirio prolaznike s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli.
U jednom momentu glumac je i sišao s bine te prošetao trgom, a žena ga je vratila na binu. Upravo to je uznemirilo prolaznike, s obzirom na to da glumac na sebi nije imao ništa obučeno.
Mnogi su događaj povezali i sa trećom Bh. povorkom ponosa koja je održana juče u Sarajevu, međutim iz organizacije Povorke nisu najavili ovaj događaj kao deo ovogodišnje parade.
Performans naziva "Together" je organizovan kao drugi deo internacionalnog Art Festivala Zvrk.
Iako je najavljen i kao deo programa "Kultura na ulice", iz NPS-a ističu kako oni nisu organizovali ovaj umetnički događaj i da nije deo njihove produkcije.
Za korištenje bine na Trgu Susan Sontag ispred pozorišta je potrebna dozvola Opštine Centar, ali s obzirom na to da je vikend, u ovoj opštini nisu mogli da daju informacije o pomenutom događaju.
Na društvenim mrežama, građani su takođe zgroženi snimkom na kojem se vidi obnaženi muškarac u centru grada, u sred dana, piše portal.
Neki su prokomentarisali i da učesnici performansa izgledaju kao da su pod uticajem opojnih sredstava.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala