Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Skandalozna izjava Klička: Mi se borimo protiv ruskog okupatora, kao nekada Albanci protiv srpskog

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVitalij Kličko
Vitalij Kličko  - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
Pratite nas
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko koji je boravio u Davosu, u razgovoru za švajcarski list "Le Kanton 27" zahvalio je Albancima i takozvanom Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije...", kaže Kličko za švajcarski list, a prenosi Kosovo onlajn.
Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svetski šampion u boksu zahvalio je Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći
"Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije", rekao je Kličko.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala