- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proteruje sedam danskih diplomata

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Rusija je proglasila sedam službenika danske ambasade personama non grata, što je odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Danske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ambasadoru Danske je saopšteno da je sedam službenika ambasade Danske u Rusiji proglašeno za persone non grata, što je uzvratna mera. Oni moraju da napuste teritoriju zemlje u roku od dve nedelje. Takođe je odbijena viza diplomati danske diplomatske misije“, precizirano je u saopštenju.
Kako se navodi, ambasadoru Danske u Rusiji izražen je odlučan protest zbog toga što je zvanični Kopenhagen 5. aprila proglasio za persone non grata 15 službenika ambasade Rusije u Danskoj i trgovinskog predstavništva Rusije u Kopenhagenu, kao i zbog toga što danske vlasti pružaju vojnu pomoć Kijevu.
„Ruska strana je naglasila da otvorena antiruska politika kraljevine ozbiljno šteti bilateralnim odnosima“, precizirano je u saopštenju.
Ministarstvo ističe da ruska strana zadržava pravo da preduzme dodatne korake kao odgovor na neprijateljske postupke Kopenhagena, o kojima će danska strana biti naknadno obaveštena.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslove Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Zaharova: Rusija će odgovoriti na svaki neprijateljski čin protiv diplomata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala