- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Da li su Evropljani spremni da iz svog džepa plate ubistva civila u Ukrajini

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Sankcije EU protiv Rusije negativno utiču na živote Evropljana, a Moskva se nada da će Brisel shvatiti da konfrontacija nije u njegovom interesu, izjavio je za Sputnjik direktor Odeljenja za evropsku saradnju ruskog ministarstva spoljnih poslova Nikolaj Kobrinec.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Akcije EU neće ostati bez odgovora. Nadamo se da će zemlje EU shvatiti da konfrontacija nije u njehovom interesu. Neodgovorne sankcije Brisela već negativno utiču na svakodnevni život običnih Evropljana“, rekao je Kobrinec.
Diplomata je postavio pitanje da li su evropski narodi „spremni da iz svog džepaplate nastavak ubijanja civila u Ukrajini”.
„Mislim da nisu“, dodao je on.
Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik RusijeVladimir Putin izjavio je da je krajnji cilj akcije demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine kako bi se pružila zaštita ljudima koji su osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu kijevskog režima.
Jedan broj zapadnih zemalja uveo je nove sveobuhvatne sankcije Rusiji. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da su zapadne sankcije veoma ozbiljne, ali se Rusija unapred spremala za njih.
Vojnik DNR u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Rusija otvara humanitarni koridor iz Marijupolja, novi apel Amerikancima da napuste Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala