- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Pakistanski tok“ ključni projekat, Rusija očekuje što skorije potpisivanje neophodnih dokumenata

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Rusija računa da će u najskorije vreme biti potpisan akcionarski sporazum u cilju realizacije projekta „Pakistanski tok“, rekao je ruski ministar energetike Nikolaj Šuljginov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ključni projekat saradnje dve zemlje u sferi energetike je ‘Pakistanski tok’. Ruska strana računa na što skorije potpisivanje sporazuma o saradnji sa pakistanskom vladom i akcionarskog sporazuma “, naveo je Šuljginov.
Izgradnja gasovoda „Pakistanski tok“ koštaće oko 3,5 milijardi dolara, procenio je krajem prošle godine pakistanski ministar ekonomije Omar Ajub Han. Radi o ključnom projektu i za Rusiju i za Pakistan. Prema procenama ruske strane, kapacitet gasovoda bi mogao da bude 16 milijardi kubnih metara godišnje.
Plan je da zajednički projekat Rusije i Pakistana poveže infrastrukturu za prijem tečnog gasa u lukama Karači i Guadar u južnom Pakistanu sa elektranama i industrijskim potrošačima gasa u okrugu Kasur (Pendžab) na severu zemlje.
Dužina gasovoda iznosiće 1.100 kilometara.
Podsetimo, sporazum između Rusije i Pakistana o izgradnji gasovoda „Sever-Jug“ potpisan je 2015. godine. Projekat je podrazumevao da ruski izvođači radova izgrade tranzitni gasovod u od luke Karači do grada Lahor. U proleće ove godine projekat je preimenovan u „Pakistanski tok“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Putin naložio: Neprijateljske zemlje će plaćati gas u rubljama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala