- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ajfelova kula „porasla” za šest metara /video/

© Foto : pixabayAjfelova kula u Parizu
Ajfelova kula u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Ajfelova kula „porasla“ je danas za šest metara nakon što je na njen vrh postavljena nova digitalna radio-antena, pišu danas svetski mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Toranj, koji je sagradio Gistav Ajfel krajem 19. veka, sada meri 330 metara nakon što je digitalna audio antena helikopterom podignuta i postavljena na vrh.
Tokom izgradnje, Ajfelova kula je nadmašila spomenik Vašingtonu i postala najviša građevina na svetu koju je napravio čovek, i tu titulu je držala četiri decenije sve dok zgrada „Krajsler“ u Njujorku nije podignuta 1929. godine.
Prema podacima sajta „Tripadvajser“, simbol Pariza od kovanog gvožđa je među najposećenijim turističkim lokacijama na svetu.
Međutim, ovaj spomenik se već više od 100 godina koristi kao radio i televizijski predajnik, pri čemu se visina njegovog vrha menjala više puta kako su menjane zastarele antene, preneo je „Jutarnji list“.
Operacija postavljanja nove antene iz helikoptera trajala je manje od 10 minuta, što su zabeležile i televizijske kamere.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala