Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor: Vazdušni prostor iznad KiM ostaje otvoren za ruske avione

Američki vojnici na Kosovu u okolini Orahovca - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Vazdušni prostor iznad Kosova i Metohije ostaje otvoren za ruske letelice, iako su institucije u Prištini zatražile od Kfora da ga zatvori, izjavio je portparol Kfora Danijele Riđo.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
"Vazdušni prostor iznad Kosova ostaje otvoren. Komandant Kfora zadržava primarnu nadležnost nad korišćenjem vazdušnog prostora iznad Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999", naveo je Riđo za Kosova pres, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika NATO.
On je dodao da je Kfor u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata pod okriljem UN kako bi obezbedio sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na KiM, prenosi Tanjug.
Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala ranije danas je rekla da je Priština od Kfora zatražila da zatvori vazdušni prostor za Rusiju.
Ruska vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Rusija za 8. mart objavila „režim tišine“, LNR preuzeo kontrolu nad 54 naseljena mesta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala