- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Joković opet najavljuje sjednicu Glavnog odbora SNP

© Sputnik / snimak sa ekrana, rtcgVladimir Joković
Vladimir Joković - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) na kojoj će biti donijeta odluka da li će ta stranka biti dio nove manjinske vlade, biće održana u narednih nekoliko dana, najavio je lider te stranke Vladimir Joković.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Ako bi u vladi bile Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) ili Demokratska partija socijalista (DPS), teško da bi SNP prihvatio da bude u njoj“, kazao je Joković novinarima nakon učešća na nacionalnoj konferenciji „Ekonomsko osnaživanje žena u Crnoj Gori“.
Joković je rekao da je to jedan od zahtjeva SNP-a jer su, kako je kazao, SDP i SD poražene partije na prošlim izborima.
On je naveo da takva vlada ne bi bila manjinska, već bi predstavljala promjenu volje građana.
Prema njegovim riječima, od skraćenja mandata vladi Zdravka Krivokapića proteže se pitanje da li će SNP biti dio manjinske vlade.
Kako je kazao, za SNP je ključno šta će ta vlada da uradi, da li će da napravi iskorake, koji su najbitniji za programske ciljeve SNP-a.
„Mnogo manje je bitno da li će SNP biti dio te vlade. Suština je da Crna Gora ne može da čeka. Crnoj Gori su potrebne sveobuhvatne reforme“, rekao je Joković.
On je kazao da, za tu partiju, neka od ključnih pitanja predstavljaju potpisivanje Temeljnog ugovora, popis stanovništva, prečišćavanje biračkog spiska, izbori u jednom danu, borba protiv kriminala i korupcije kao i Zakon o porijeklu imovine.
To su, kako je poručio, pitanja koja bi doprinijela odluci Glavnog odbora SNP-a da li će biti dio naredne vlade.
“Mislimo da će u ova naredna dva, tri, četiri dana odluka, što se tiče Glavnog odbora i SNP-a, biti donijeta”, rekao je Joković, upitan kada će biti održan Glavni odbor te paritje.
On je kazao da nije ključno što će pripasti SNP-u već, kako je rekao, Crnoj Gori.
Prema riječima Jokovića, bilo je za očekivati da će Abazović dobiti mandat za sastav vlade.
„Vjerujem da će to biti iskorak i da ta vlada, da li u njoj participirao SNP ili ne, može napraviti mnogo toga“, naveo je Joković.
On je poručio da se ne slaže sa onima koji, kako je kazao, apriori osuđuju sve što se desilo.
„I kad neki najviše osuđuju možda tada se naprave najbolje stvari za Crnu Goru“, dodao je Joković.
On je, upitan može li se naći izlaz iz trenutne blokade parlamenta, rekao je da misli da mora postojati uvijek način za izlazak iz krize.
„A šta ako se nikad ne može dogovoriti dosadašnja parlamentarna većina? Znači li to da nikad ne možemo održati Skupštinu?“, pitao je Joković.
On je poručio da ta logika „nije baš najbolja“, dodajući da se mora pronaći bolji mehanizam.
„Zamolio bih sve da gledamo šta je trenutni i dugoročni interes Crne Gore i da se ostavimo sitnih političkih nadgovornjavanja koja su nas i dovela u ovu situaciju“, poručio je Joković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala