- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tajvan: Struju ponovo ima pet miliona domaćinstava

Tajpej
Tajpej - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Tajvan postepeno obnavlja snabdevanje električnom energijom, saopštila je danas državna elektroenergetska kompanija, nakon što je veći deo juga ostrva i pet miliona domaćinstava bilo pogođeno nestankom izazvanim kvarom u jednoj velikoj elektrani.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Hidroelektrane i druge elektrane su uključene da bi obezbedile struju, saopštila je kompanija „Tajpauer” koja je za nastali problem okrivila kvar na transformatoru u elektrani Hsinta u južnom gradu Kaosjung, prenosi agencija Rojters.
Naime, glavna elektrana na ugalj zadovoljava oko sedminu potreba Tajvana za električnom energijom.
„Veoma mi je žao zbog ovog velikog gubitka električne energije i izuzetno se izvinjavam zbog izazvanih neprijatnosti, posebno jugu“, izjavila je tajvanska ministarka ekonomije Vang Mej-Hua.
„Nestanak struje je uticao na oko trećinu snabdevanja električnom energijom na Tajvanu, pogodivši oko pet miliona domaćinstava”, izjavila je ministarka Vang, dodajući da će se struja od sredine dana ponovo biti uspostavljeno snabdevanje na jugu Tajvana.
Tajpej - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SVET
Veliki deo Tajvana ostao bez struje, pogođeno pet miliona ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala