- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija pred teškim ispitom: „Znamo šta Švedska predstavlja“

© Foto : Rukometni Savez Srbije / IHFSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
„Znamo šta reprezentacija Švedske znači. Na Olimpijskim igrama je bila četvrta, a na Svetskom prvenstvu u Španiji je zauzela peto mesto. Jedina je selekcija koja je na Svetskom prvenstvu sa Norveškom i Holandijom igrala nerešeno“, rekao je selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar uoči meča sa Šveđankama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Srpske rukometašice dočekuju Švedsku u Zrenjaninu u četvrtak u 18 sati.
„Sada kada su se u selekciju vratile neke rukometašice koje su bile van terena zbog povreda - Jelena Lavko, Jelena Trifunović i Sanja Radosavljević znači da imamo veći kvalitet. Na treninzima sve izgleda i funkcioniše dobro, to me malo i plaši jer pred Svetsko prvenstvo nismo bili u top formi, a zaista smo baš dobro odigrali neke utakmice“, izjavio je Bregar na konferenciji za medije u Zrenjaninu.
Srbija je na Svetskom prvenstvu u Španiji pružala odlične partije, a kapiten Jovana Stoiljković istakla je da očekuje nastavak dobrog niza.
„Nedostajalo nam je nekoliko igračica u rotaciji, sada smo kompletni. Postavili smo bazu i sada samo nadograđujemo elemente odbrane i napada i verujem da možemo samo još više da napredujemo“, rekla je Stoiljković.
Jelena Lavko se posle dužeg odsustva zbog povrede vratila na teren i ne krije da je veoma srećna što će opet igrati za Srbiju.
„Nadam se da ćemo opravdati poverenje i ući u sistem koji su oni stvorili za Svetsko prvenstvo. Mi smo bile tu kada je selektor tek došao, tako da smo upoznati sa nekim osnovama i verujem da nam neće biti teško da se uklopimo“, poručila je Lavko.
Odluka EHF otkazala utakmice Srbije i Rusije
Nenadićevo zbogom Srbiji – „Najteža, ali ispravna odluka“
Šveđani golom u poslednjoj sekundi srušili Špance i popeli se na krov Evrope /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala