- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kad Rambo zapeva stihove Njegoša, a Cane pesme vladike Nikolaja | Orbita kulture

© SputnikOrbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Kako zvuči kad Rambo zapeva Njegoša, šta sve ljudi žrtvuju za lepotu, da li se srpski šarm sastoji u sposobnosti da zbijamo šale na svoj račun, odakle je crpljena inspiracija za nagrađeni roman „Fraktura“ i šta je poruka „Složne braće 2“ saznajte u novom izdanju „Orbite kulture“.
Orbita kulture, 15.01.2022.
Kako zvuči kad Rambo zapeva Njegoša, a „Partibrejkersi“ pesme vladike Nikolaja Velimirovića, koji su autori i kompozitori stvarali muziku na stihove Andrića, Crnjanskog, Ćopića, Dučića – za „Orbitu kulture“ otkriva autor knjige „Pesnici u popularnoj muzici“ novinar, publicista i muzički kritičar Bogomir Mijatović.
Zašto je morao da izađe iz naše mučne i krvave istorije posle višegodišnjeg bavljenja „učiteljicom života“ i posle nagrađivanog romana „Ostaci sveta“ i priče o nekim od najvećih zločina 20. veka objavi knjigu „Sve za lepotu“, objašnjava pisac Igor Marojević.
Zašto veruje da su Srbi jedinstveni jer se na najšarmantniji način smeju sami sebi i najbolje fore prave na svoj račun, zašto smatra da smo najbolji baš takvi kakvi jesmo – za Sputnjik govori jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, zvezda TV serije „Igra sudbine“ Stevan Piale.
Da li je nagradom Stevan Sremac ovenčani roman „Fraktura“ autobiografska priča a slika sveta kao sve sumornijeg mesta za život nastala na tragu ličnog iskustva – pitamo književnika Nenada Teofilovića, koji je za ovo delo ovenčan nagradom Stevan Sremac.
Gost „Orbite kulture“ je i poznati muzičar, pisac, scenarista i glumac dr Nele Karajlić, autor serije „Složna braća – The next generation“ čija je prva epizoda, četvrt veka posle prve sezone, emitovana prošle nedelje na kablovskom Superstar kanalu.
Orbita kulture“ prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.
U želji da afirmiše prave vrednosti, ostaje verna sopstvenom sloganu koji glasi: „Kada ima kulture, niko ne primećuje, a kada je nema — primete svi“.
Sputnjikovu „Orbitu kulture“ uređuje Dejana Vuković, a emituje se svake subote u 10.00 na talasima Radija Studio B.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala