Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Specijalni istražitelji rade na rasvetljavanju slučaja skrnavljenja srpskog groblja kod Gračanice

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIPolicija samoproglašene države Kosovo
Policija samoproglašene države Kosovo  - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Pratite nas
Policija u Prištini je saopštila da su pored istražitelja Policijske stanice u Gračanici, na rasvetljavanju okolnosti skrnavljenja spomenika na pravoslavnom groblju u Kišnici angažovani i specijalni istražitelji sa regionalnog nivoa, prenosi Ekonomija onlajn.
Tužilac Osnovnog tužilaštva – Odeljenje za teška krivična dela u Prištini naložio je pokretanje postupka u vezi sa tim krivičnim delom.
Navodi se da je policija juče odmah po dobijanju obaveštenja i prijave slučaja reagovala sa najvećom ozbiljnošću, a da su na lice mesta izašle nadležne ekipe za uviđaj, uključujući i forenzičku tehniku, gde su konstatovana oštećenja na pojedinim grobovima pripadnika srpske zajednice.
U policiji kažu da se zalažu za što brži završetak i najprofesionalniju istragu tog slučaja, rasvetljavanje svih okolnosti i što pre izvođenje pred pravosuđe počinilaca tog, kako navode, ružnog dela.
„Takođe, podstičemo sve građane bez razlike, ukoliko poseduju bilo kakve informacija u vezi sa ovim pitanjem, da ih podele sa policijom kako bi se takvi slučajevi brže otkrivali i više nikada ne bi ponovili“, navodi se u saopštenju, preneo je portal Kosovo onlajn.
Kako je saopšteno, juče je 15.10 u Policijskoj stanici u Gračanici jedna žena prijavila da je bila na groblju u selu Kišnica i da je videla da su neki spomenici oštećeni.
Manastir Visoki Dečani je zadužbina kralja Stefana III Dečanskog i cara Dušana. Gradnja je završena 1335. godine, a freske su završene oko 1350. godine. Manastir je posvećen Hristu Pantokratoru i Vaznesenju Gospodnjem - Spasovdanu. - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
SRBIJA
„Tužan pokazatelj verske netolerancije“: Visoki Dečani o skrnavljenju srpskog groblja kod Gračanice
Oskrnavljeno pravoslavno groblje na Kosovu i Metohiji - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
SRBIJA
Oskrnavljeno srpsko groblje kod Gračanice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala