- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija kritikuje Belu kuću: Izjave o slanju vojske u Evropu podstiču antiruske fobije u Kijevu

© REUTERS / Joshua RobertsBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2021
Pratite nas
Izjave Bele kuće o mogućem slanju vojnika u istočnu Evropu u slučaju eskalacije situacije oko Ukrajine su provokativni signali, rekao je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Nije jasno zašto to američka administracija radi, umesto da se usredsređeno, fokusirano pozabavi alternativnim načinom stvarnog jačanja bezbednosti koji Rusija predlaže u obliku pomenutih garancija (bezbednosti)“, istakao je ruski diplomata.

Kako je precizirao, izjava Bele kuće je pre svega usmerena na raspirivanje revanšinstičkih osećanja u Kijevu i antiruskih fobija.
Ranije je portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila da Bela kuća proučava opciju slanja vojnika u Istočnu Evropu u slučaju zaoštravanja situacije u Ukrajini.
Podsetimo, nakon onlajn samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, američki predsednik Džozef Bajden izjavio da SAD neće jednostrano upotrebiti silu protiv Rusije. On je dodao da je upozorio Putina da su SAD spremne da uvedu surove ekonomske sankcije u slučaju napada na Ukrajinu.
Zastave SAD i NATO - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2021
RUSIJA
Uslediće vojni odgovor: Rusija upozorava NATO na posledice ukoliko ne pruži bezbednosne garancije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala