- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Na Kosovu i Metohiji ove godine pojedeno dva miliona kilograma keksa iz centralne Srbije

© Tanjug / MIRJANA MITROVICSrpski proizvodi na policama radnji u Kosovskoj Mitrovici
Srpski proizvodi na policama radnji u Kosovskoj Mitrovici  - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Tokom ove godine građani južne srpske pokrajine su konzumirali dva miliona kilograma keksa iz centralne Srbije, vrednosti pet miliona evra, piše Koha.
Od početka godine iz centralne Srbije je na Kosovo i Metohiju ušla roba ukupne vrednosti osam miliona evra, od čega je pet miliona dato na uvoz dva miliona kilograma keksa i slatkiša.
Portparol carine Adriatik Stavileci kaže da je u procentima količina robe izvezena iz centralne Srbije ostala ista, kao i da je uvoz fokusiran na prehrambenu industriju, ali da ima i industrijskih proizvoda.
S druge strane, kaže on, u centralnu Srbiju se izvoze uglavnom voće, povrće i građevinski materijali, preneo je Kosovo onlajn.
Prema podacima Agencije za statistiku, Kosovo i Metohija se i dalje suočava sa velikim trgovinskim deficitom, budući da poslednji podaci za 2021. godinu pokazuju da je doprinos izvoza sa zemljama CEFTA bio više od 24 miliona evra, dok je uvoz bio skoro 90,3 milijarde evra.
Sredinom novembra ministarka industrije, preduzetništva i trgovine privremenih institucija u Prištini Rozeta Hajdari najavila je „nove mere na neke proizvode koji se uvoze iz Srbije“, pre svega na konditorske proizvode, a sa ciljem da se zaštite lokalni proizvođači.
EKONOMIJA
Priština maše novim merama: Smetaju im slatkiši i keks iz centralne Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala