- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkrivena korona i među migrantima u Belorusiji, počinje vakcinacija

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSituacija na belorusko-poljskoj granici
Situacija na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Beloruski lekari su zabeležili prvi slučaj virusa korona kod migranata sa Bliskog istoka koji su smešteni u logističkom centru pored granica Belorusije i Poljske, saopštio je Sputnjiku zamenik predsednika Grodnjenskog izvršnog komiteta Viktor Pranjuk.

„U transportno-logističkom centru zabeležen je prvi slučaj virusa korona. Migrant je hospitalizovan u Grodnjenskoj univerzitetskoj klinici“, rekao je Pranjuk.

On je naveo da je organizovan medicinski punkt za vakcinaciju migranata u transportno-logističkom centru Grodnjenske oblasti.

Izbeglice će biti vakcinisane kineskom vakcinom Vero Cell.

Prema podacima lokalnih vlasti trenutno se u logističkom centru primaju migranti koji su tokom današnjeg dana stigli iz kampova pored pograničnih prelaza. Ukupno ima oko 400 migranata.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Poljski vojnici i migranti na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
RUSIJA
Zaharova: Zapad optužuje Rusiju kako bi skrenuo pažnju sa situacije na belorusko-poljskoj granici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala