- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Povećava se rizik od sukoba NATO i Rusije na Crnom moru | Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Moskva upozorava da se zbog pojačavanja snaga NATO u blizini Rusije povećava rizik od sukoba na Crnom moru. Napeto i na belorusko-poljskoj granici, Lukašenko upozorava na pokušaje naoružavanje migranata, a EU preti sankcijama. Dok Nemačka i Velika Britanija ne odustaju od zapaljive retorike prema Dodiku, Turska pokazuje visok stepen razumevanja.
O ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtkaNataša Milosavljević razgovarala je sa direktorom Evroazijskog bezbednosnog foruma profesorom doktorom Mitrom Kovačem. Pitali smo ga šta rade američki brodovi na Crnom moru hiljadama milja daleko od svojih baza? U Moskvi navode da su spremni da uzvrate — kakav bi to bio sukob? Šta bi za Ameriku značile pomorske baze u Rumuniji i Bugarskoj? Zašto EU ne pomogne Belorusiji u rešavanju krize sa migrantima?
Šta je uticalo na to da specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar promeni retoriku prema Miloradu Dodiku? Da li je BiH poprište uticaja zapadnih sila? Može li Turska pre nego Zapad da donese stabilnost u BiH? Da li su SAD okrenule leđa crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću i ko je uticao na odluku makedonskog premijera Zorana Zaeva da ostane na toj funkciji?
Od četvrtka do četvrtka Mitar Kovač
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala