- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Gospodine Palmer..." : Sarajlije sa skandaloznom porukom - Krivi Rusi i kad ih „izda" Amerikanac

© Sputnik / Senka MilošSarajevo
Sarajevo  - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Grupa građana okupila se nedaleko od Ambasade SAD u Sarajevu, zahtevajući od američkog predsednika Džozefa Bajdena da sačuva suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Kako navode, okupili su se zbog poslednjih dešavanja i posete Metjua Palmera, američkog izaslanika za izbornu reformu u BiH.
Oni su razvili i transparent na kom piše: „Gospodine Palmer, hvala što nas predajete Rusima“.
Reč je o istoj grupi građana koja je prošle sedmice protestovala ispred zgrade OHR-a, zahtevajući od visokog predstavnika da "zaustavi srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika".
“Dok se u jednom entitetu (Republici Srpskoj) ruši ustavno-pravni poredak, gospodin (Metju) Palmer pravi još jedan entitet", tvrde učesnici protesta.
Jedan od organizatora protesta, Suad Đozić kazao je da su se građani okupili ispred ambasade SAD zbog poslednjih dešavanja i posete Metjua Palmera, američkog izaslanika za izbornu reformu u BiH.
"Ljudi su malo zbunjeni sa stavovima. Mi znamo da je SAD prijatelj BiH. Mi sada očekujemo pomoć američkog predsednika kako gospodin Palmer ne bi bacio senku na suverenitet. Naše zahteve smo poslali u Ambasadu", rekao je Đozić, a preneo portal "Avaz".
Na transparentima koje nose piše "Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu” i “Gospodine Palmer, hvala vam što nas predajete Rusima”.
Oni su pozvali Bajdena da poseti BiH jer će tek tada, kako su naveli, doći do promena, preneo je Tanjug.
Prema sarajevskoj N1 televiziji danas je na platou ispred Zemaljskog muzeja okupljen manji broj građana nego prošle sedmice ispred OHR-a, a učesnici su poručili da nije važno što ih je manje, već da je važno da se svaki glas čuje.
Tabla na zgradi predsednika RS - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
REGION
„Dodik mora biti zaustavljen“: Novi pritisci na Srpsku – jedni zovu Trudoa u pomoć, drugi Šmita
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala