- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Guraju li Srbiju pred „trenutak istine“ — ili Zapad ili Rusija I Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / SputnjikZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
Pratite nas
Zgusnuti događaji na Balkanu, od učestalih provokacija na severu Kosmeta, do novih varničenja u bosanskom karakazanu, kao da guraju region na ivicu novih sukoba. Pojedini zapadni eksperti upozoravaju da stiže „trenutak istine“ za Srbiju i vreme kad će morati konačno da se opredeli — ili Zapad, ili Rusija.
Logično je očekivati da će se ozbiljnije razgovarati o tome gde je budućnost Srbije — da bude Putinov prijatelj ili istinska evropska nacija, grmi bivši američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi. A novi američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar poručuje iz Budve: imamo diplomatske i političke mehanizme kojim ćemo se suprotstaviti mešanju Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore.
Da li pojedini centri moći preko podrške agresivnim akcijama kosovske policije šalju poruku ne samo Srbiji, već i Rusiji? Kakva nova iskušenja Zapad sprema Republici Srpskoj? Mogu li u tome da preskoče stav Moskve i Pekinga? Imaju li oni koji pribegavaju pretnjama i realne instrumente da ih ostvare? Treba li Srbija da strepi od „krstaša“ u novoj ofanzivi SAD na Balkanu, oličenih u prekaljenim proalbanskim lobistima poput novoimenovanog američkog ambasadora Kristofera Hila?
Ovo su neka od pitanja na koja ćemo odgovore potražiti u novom izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“, čiji su gosti prof. dr Dragan Simeunović sa Fakulteta političkih nauka, politikolozi Aleksandar Pavić i Vojislav Savić, kao i Vladan Pavićević, stručnjak za bezbednost.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom, 20.10.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala