Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministar Stefanović razgovarao sa generalom Grehovim o zajedničkoj saradnji

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeNebojša Stefanović na sastanku sa generalom Jurijem Grehovim
Nebojša Stefanović na sastanku sa generalom Jurijem Grehovim - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije general-pukovnikom Jurijem Grehovim.
Na početku susreta ministar Stefanović izrazio je izuzetnu zahvalnost na stalnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i zadovoljstvo zbog velikodušne donacije naoružanja i vojne opreme iz Ruske Federacije.
Posebno je istakao realizovane isporuke svih 30 tenkova T-72MS i 30 oklopno izviđačkih vozila BRDM-2M, čime su značajno unapređene operativne sposobnosti Vojske Srbije.
General Grehov se zahvalio na gostoprimstvu i prilici da prisustvuje realizaciji dve važne zajedničke vežbe koje realizuju Vojska Srbije i Oružane snage Ruske Federacije.
Na sastanku je zaključeno da je međusobna saradnja u oblasti odbrane veoma razvijena, sa posebnim akcentom na vojno-vojnoj i vojnotehničkoj saradnji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.
Štand ruske državna kompanije za izvoz oružja Rosoboronehport na sajmu naoružanja i vojne opreme Partner - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
DRUŠTVO
Ruski raketni sistemi, bespilotne letelice, avioni-amfibije na Sajmu naoružanja u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala