- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Digitalna apokalipsa: Šta je pokazao pad Fejsbuka I Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Pad Fejsbuka i servisa koji mu pripadaju, Instagrama i Vocapa, za nepunih sedam sati koliko je trajao, pokrenuo je brojne teorije zavere, ali i nagovestio kakav bi haos izazvala digitalna apokalipsa u kojoj bi nestale socijalne mreže i internet sredstva komunikacije.
Nesrećni dan za Fejsbuk, u kom je njegov osnivač Mark Zakerberg zbog prekida u radu servisa izgubio šest milijardi dolara, dogodio se u danu kad je objavljen intervju uzbunjivača i bivše menadžerke kompanije Frensis Hogen, koja je izašla sa tvrdnjom da ta firma stavlja interese profita iznad interesa javnosti.
A u jeku pada Fejsbuka portal Prajvasi afers otkrio je da se na popularnom hakerskom forumu prodaju podaci više od milijardu i po korisnika te mreže.
Koliko su ubedljiva objašnjenja Fejsbuka da je razlog prekida rada nenamerna greška ili sabotaža insajdera? Otkud teorije zavere? Zašto je svedočenje bivše menadžerke Fejsbuka diglo toliko prašine? Kako socijalne mreže utiču na psihu, posebno dece i mladih? Da li je mrak na Fejsbuku izazvao toliku paniku jer je pokazao kako bi izgledao sajber rat? Nije li vreme za nacionalni internet suverenitet?
Ovo su neka od pitanja na koja ćemo odgovore potražiti u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ čiji su gosti, Vojislav Rodić, direktor preduzeća I Net i prof Stanko Crnobrnja sa Fakulteta za medije i komunikaciju.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom, 06.10.2022.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala