- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija i Hrvatska – kome „nula“ više vredi?

© AP Photo / Pavel GolovkinDetalj sa utakmice Rusije i Hrvatske
Detalj sa utakmice Rusije i Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Rusija i Hrvatska su u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo odigrali utakmicu bez golova, što je rezultat koji ne ostavlja zadovoljnima nijednu ekipu.
Rusija je krenula na novi put sa novim selektorom, legendarni fudbaler Valerij Karpin je preuzeo funkciju od Stanislava Čerčesova i osvojio je bod na debiju.
Jurij Sjomin, vremeški ruski trener, istakao je da je rano za čestitke, ali je naveo da su rivali bili zaista izjednačeni.
„Značajno smo napredovali, igrali smo dobru odbranu. Pravac je ispravan, najvažnije je u narednom periodu da se osvoje bodovi, a onda će život pokazati šta će se desiti“, naveo je Sjomin.
Komentatoru Georgiju Čerdancevu, pak, nije jasan pravac.
„Filozofija igre mi nije čista, ne razumem i zašto su zadovoljni remijem. Kako možeš da budeš zadovoljan, kod kuće igraš sa Hrvatskom, jačom ekipom, koja je prethodno izgubila od Slovenije? Da li smo mi gori od Slovenije? Takva filozofija me ubija, ne želim da prihvatim to“, naveo je Čerdancev.
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je imao reči hvale na račun ruskog tima.
„Karpin me je iznenadio jer je poslao Mirančuka na poziciju lažne devetke. Očekivao sam da tu bude Smolov. Kada je Zabolotni ušao, sve je postalo zanimljivo. Ne mogu da komentarišem taktiku rivala, ali je Rusija igrala odlično, dobro su prostudirali našu igru“, istakao je Dalić.
Što se tiče hrvatskog tima, u tamošnjoj javnosti se govori o tome da je Mateo Kovačić pokazao da može da preuzme ulogu Luke Modrića, ali se komentariše i da ekipa izgleda beznadežno u napadu i da ne pronalazi pravi način da kreira šanse.
Posle četiri utakmice kvalifikacija u Grupi H, Hrvatska i Rusija su izjednačene sa po sedam bodova, s tim što Hrvati imaju prednost zbog bolje gol-razlike.
Slede Slovačka sa šest bodova, te Slovenija, Malta i Kipar sa po četiri.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala