- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva pojačanja Partizana – bek koji ih je spasao 2019. i polaznik čuvene Ajaksove škole

© Foto : FK PartizanNemanja Miletić
Nemanja Miletić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Partizan doveo je dva zvučna pojačanja. Uz povratnika Nemanju Miletića, crno-bele redove pojačaće i Holanđanin Kvinsi Menig.
Fudbaleri Partizana nakon reprezentativne pauze biće jači za starog člana ekipe Nemanju Miletića kao i fudbalera Tventa Kvinsija Meniga.
Dok se čeka da Holanđanin obavi medicinske preglede i potpiše ugovor, Miletić je već izneo prve impresije po povratku u klub za koji je prvi put igrao od 2017. do 2019. godine.
Srpski fudbaler odigrao je u Al Raedu 29 utakmica bez golova, dok je u Partizanu imao devet pogodaka od kojih se neki posebno pamte.
Razlog manjka golova u Saudijskoj Arabiji je moguće i promena pozicije s obzirom na to da je u tamošnjem klubu Miletić igrao desnog beka, dok se u Partizanu vraća na mesto štopera.
„Sve se desilo slučajno, ali, izgleda, sudbinski. Partizan se pojavio dok sam čekao druge ponude, a imao sam Kipar, Tursku, Rusiju, Mađarsku… Iskreno, nisam baš nešto bio njima oduševljen, iako su bili u pitanju dobri klubovi. Čuo sam se potom sa šefom Stanojevićem i tako je sve krenulo”, objansio je za klupski sajt Miletić.
Sada već bivši fudbaler Al Raeda jedan je od velikih „ljubimaca” u crno-belom timu.
Navijači mu pamte čuveni gol glavom iz 2019. godine kada je na utakmici sa Moldeom spasao Partizan i obezbedio mu plasman u Ligu Evrope.
Miletić je pomno pratio svoj bivši klub, a jedan od razloga zašto se nije premišljao da se vrati je i atmosfera koja vlada u ekipi.
„Sada sam bio i na poslednjoj, protiv Santa Klare! Bilo je veličanstveno! Ta energija, timski duh, navijanje…to je ono što krasi Partizan”, podelio je utiske Miletić.
Atmosfera je dobra jer su crno-beli odličnim tempom ušli u sezonu.
Do sada nemaju nijednu izgubljenu utakmicu u domaćem prvenstvu, a obezbeđeno je i učešće u Ligi kvalifikacija. Povratnika to raduje.
„Partizan je sjajan! Spreman za velika dela! Ništa ne može i nije moglo preko noći i mislim da to navijači sada i vide. Sve je proces! Šef, koliko vidim, a i čujem, iz svakog zna da izvuče maksimum i pokaže njegovu najbolju stranu na terenu! Samo da tako nastavimo”, istakao je Nemanja Miletić.
Za velika dela spreman je i Holanđanin Kvinsi Menig koji je bio polaznik poznate Ajaksove škole za čiji je prvi tim nastupao na tri utakmice.
Nakon što je igrao za Cvole, Nant i Oldam, 2019. godine potpisao je ugovor sa Tventeom za koji je odigrao 46 utakmica i postigao devet golova.
Menig igra na pozicijama levog i desnog krila.
Sa Holanđaninom su dogovoreni svi detalji, a nakon što prođe medicinske prelede i zvanično će pojačati redove crno-belih.
Rikardo i Lazar Marković, fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
SPORT
Partizan silan protiv Radničkog /video/
Žreb - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
SPORT
Sjajna grupa za Zvezdu u Ligi Evrope, Partizan dobio zanimljive protivnike!
Fudbaleri Partizana pred meč sa Sočijem - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2021
Partizan protiv „osakaćenih“ Portugalaca napada grupnu fazu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala