- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov odgovorio Zelenskom: Vaše izjave nisu odraz inteligencije

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da ukrajinski političari vežbaju „verbalnu ekvilibristiku“, a njihove izjave o istorijskim temema, kao i izjava predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o ruskom gasu da je „najprljaviji na svetu“ - nisu odraz inteligencije.

„Danas ukrajinske kolege vežbaju neku vrstu verbalne ekvilibristike – te smatraju da je Kijevska Rusija njihov iskonski naziv, te govore da je pokrštavanje Kijevske Rusije ukrajinski praznik, i tako dalje. To je tužno. Sam predsednik Zelenski daje nekakve izjave da je naš gas najprljaviji na svetu. Generalno, to nije odraz inteligencije, ako ćemo iskreno“, rekao je ruski ministar.

Prema njegovim rečima, Kijev se vodi željom da veštači održi i poveća rusofobičnu retoriku i aktivnost kako bi Zapad i dalje podržavao ukrajinsku vlast.
On je istakao da Minski sporazumi nemaju alternativu za rešavanje krize u Donbasu, dodajući da su sve dokumente dobrovoljno potpisali učesnici i jednoglasno ih je odobrio Savet bezbednosti UN.
„Kada ukrajinska država i za vreme Porošenka i za vreme Zelenskog čini sve da zabrani samoj sebi da realizuje Minske sporazume mi na to skrećemo pažnju onih koji su ih zajedno sa nama sastavljali, pre svega Nemačkoj, Francuskoj i drugim zapadnim zemljama koje na svaki način opravdavaju kijevski režim“, precizirao je Lavrov.
Kako je dodao, Zapad je odigrao na kartu aktuelnih kijevskih vlasti i izgubio, ali im još "nije zgodno" da odustanu od nje.
Podsetimo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nalazi se u radnoj poseti Americi. Na sastanku sa američkom ministarkom energetike Dženifer Grenholm ponovio da smatra da je ruski gas „najprljaviji na svetu“.
Gasno čvorište u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Ruski diplomata: Ako Ukrajina ne želi tranzit gasa, Rusija može i bez nje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala