- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Na kome će SAD i NATO da iskale bes zbog avganistanskog šamara I Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Debakl u Avganistanu zadao je težak udarac reputaciji SAD i NATO. Scene panike i haosa s aerodroma u Kabulu mučno su svedočanstvo nesposobnosti američke i NATO vojske da izvrše bar normalnu evakuaciju svojih trupa i civila koji žele da napuste Avganistan.
O neostvarenim ciljevima besmislenog pokušaja upodobljavanja Avganistana zapadnim standardima demokratije da ne govorimo.
Samouverenost NATO je posle Avganistana prohujala sa vihorom, Alijansa je izgubila kontrolu nad samom sobom, ocenjuju u Moskvi. Mogu li SAD i NATO da povrate poljuljanu reputaciju i na kome će iskaliti bes zbog avganistanskog šamara? Koji će se deo sveta sledeći naći na spisku zapadnih eksperimenata? Kako će izgledati Avganistan pod talibanima (pokretom zabranjenom u Rusiji) i šta će i kud će oni koji ne žele da se žive u "Talibanistanu"? Kako će povratak talibana uticati na svetski poredak?
Posledice situacije u Avganistanu u emisiji "Svet sa Sputnjikom" analiziraju urednik u dnevnom listu "Politika" Bojan Bilbija, dr Ilija Kajtez profesor na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost, Jovan Kovačić iz organizacije „Ist-vest bridž“ i analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom 25.08.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala