Ruskog senatora nisu pustili u Ukrajinu

© Sputnik / Dejan SimićKonstantin Kosačov
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov saopštio je da ga ukrajinske vlasti nisu pustile u Harkov na ceremoniju otvaranja spomenika herojima Drugog svetskog rata, bez obzira na humanitarni i privatni karakter njegove posete.
Još 6. avgusta su ukrajinske diplomate zatražile od ukrajinskih vlasti dozvolu za ulazak.
"Posebno je bilo naglašeno da je moje putovanje biti isključivo privatna i humanitarna – poseta dedovog groba. Odgovor je stigao 17. Avgusta: grubo odbijanje uz pozivanje na neograničenu zabranu, koja se ticala mene, na ulazak u Ukrajinu (o čemu nisam ni znao)", napisao je Kosačov na fejsbuku.
Po njegovim rečima, Kijev predlaže da se ukine zabrana pod uslovom da se "obustavi ruska agresija", "deokupacija Krima, Sevastopolja i jugoistoka", kao i da se plati "kompenzacija za pričinjene gubitke".
"Šta reći... Užasan je osećaj da u sadašnjoj ukrajinskoj vladi postoje figure bez savesti i bez sećanja, bez duše i bez srca. Ohrabruje to što u ukrajinskom društvu, u ovom slučaju, u Harkovskoj oblasti, i dalje ima mnogo ljudi sa srcem i dušom koji još uvek čuvaju sećanja i koji žive po savesti “, napisao je senator.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala