Najslabija tačka vojske SAD: Američki portal otkriva najveći problem podmornica

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaBrodogradilište
Brodogradilište  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Pratite nas
Američki portal „19fortyfive“ je otkrio najslabiju tačku Oružanih snaga SAD navodeći da zastarela brodogradilišta ugrožavaju bezbednost Amerikanaca.
Kako piše autorka članka Maja Klark, američki Senat je pre neki dan odobrio izdvajanje 1,1 trilion dolara za razvoj državne infrastrukture. Najveću pažnju, po njenom mišljenju, zaslužuje situacija sa državnim brodogradilištima kojih ima ukupno četiri i imaju više od sto godina.
S obzirom na činjenicu da su ta brodogradilišta odgovorna za održavanje aviona i podmornica, situacija je zaista užasna, navodi ona.
Robotizovano borbeno vozilo Ripsaw - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
SAD planiraju da ožive „armiju duhova“ zbog Rusije i Kine
Među najočiglednijim problemima je nemogućnost održavanja novih podmornica na suvim dokovima zbog njihovog malog kapaciteta, a takođe i zbog opreme koja je mnogo starija od one na privatnim brodogradilištima, rekla je autorka članka.

„Slični problemi postoje u mnogim sferama. Umesto da koriste automatsku opremu u fabrikama za proizvodnju municije za američku vojsku, oni se, kao i ranije, oslanjaju na tehniku i procese proizvodnje iz perioda Drugog svetskog rata“, istakla je novinarka i napomenula da takvo stanje ugrožava ne samo zaposlene u kompanijama, već i američku nacionalnu odbranu.

Autorka članka je takođe podvukla da su izdvojena sredstva za infrastrukturu samo deo opasnog trenda potrošnje na rasipničke projekte, ignorišući pritom važne nacionalne projekte. Klarkova je navela da je Kongres odavno prestao da preuzima odgovornost za održavanje odbrane zemlje i naglasila da će mu to uskoro, ipak, postati prioritet.
Američka vojska - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Američki vojnici simulirali rat sa Kinom – i izgubili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala