Nova upozorenja iz Poljske: „Severni tok 2“ je pretnja za sveopštu bezbednost

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaCevi gasovoda "Severni tok 2"
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Pratite nas
Poljska poslanica Evropskog parlamenta Ana Fotiga je nazvala gasovod „Severni tok 2“ pretnjom za sveopštu bezbednost i pozvala da se suprotstavi njegovoj eksploataciji, piše „RT“.
„Kompanija ‘Nord strim 2AG’, koja je registrovana u Švajcarskoj, ne ispunjava osnovni zahtev za sertifikaciju. Akreditovano telo je u obavezi da onemogući sertifikaciju koja dovodi u opasnost energetsku bezbednost bilo koje zemlje-članice EU“, navodi se u obraćanju poslanice Evropskoj komisiji.
Pored toga, ona navodi da kompanija, navodno, ne želi da poštuje osnovna pravila Trećeg energetskog paketa EU.
Poslanica smatra da je kompanija „Nord strim 2AG“ predala zahtev za sertifikaciju projekta kao nezavisni operater gasovoda i podvukla da je izdavanje takvog dokumenta moguće samo u slučaju da je gasovod postojao do 23. maja 2019. godine.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Sedam prepreka koji stoje pred "Severnim tokom 2"
Ukrajina priprema radnu grupu za borbu protiv „Severnog toka 2“
Kijev će oformiti radnu grupu koja će se boriti protiv „Severnog toka 2“ i nju će činiti članovi vlade, prenosi agencija „RBK-Ukrajina“ pozivajući se na pisma premijera Ukrajine Denisa Šmigalja i šefa kabineta predsednika Ukrajine Andreja Jermaka.

„Plan je da se napravi čitava komunikacijska platforma za razmatranje i razradu predloga mera za neutralizaciju opasnosti koje se mogu pojaviti posle puštanja u rad „Severnog toka 2“, prenose mediji.

Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Poljski ugao: Zima će naterati EU da odobri puštanje u rad „Severnog toka 2“
Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.
Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala