- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Kolaps u Avganistanu /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Danas u vestima:
Obustavljeni evakuacioni letovi zbog haosa na aerodromu u Kabulu. Talibani proglasili amnestiju za sve državne zvaničnike. Šef ruske diplomatije tvrdi da se situacija u Avganistanu pretvorila u kolaps.
Iako se ne očekuje da će veliki broj izbeglica iz Avganistana krenuti put naše zemlje, Nikola Popov iz Komesarijata za „Sputnjik“ kaže da je Srbija spremna i za takav scenario.
Kina može da odigra važnu ulogu da smena vlasti u Avganistanu ne izazove veći potres u regionu. Peking ima strateške razloge da sa talibanima pronađe zajednički jezik, kaže publicista Srđa Trifković.
Cetinje bi na dan ustoličenja novog mitropolita moglo da postane poprište sukoba. Kako se desilo da se bitka dva identiteta vodi u mestu koje slovi za stožer duhovnog života Srba u toj zemlji?
U Rusiji počela rekonstrukcija legendarne Bajkalsko-amurske železnice koja bi trebalo da poveća transportne kapacitete istočnog Sibira, smatraju stručnjaci.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala