Nebezbedno je! Srpska služba blokirala pošiljku

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICSrpska granična policija u Preševu na graničnom prelazu između Srbije i Makedonije
Srpska granična policija u Preševu na graničnom prelazu između Srbije i Makedonije - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Srpska veterinarska služba, u saradnji sa ovlašćenom laboratorijom, otkrila je na graničnom prelazu Gostun pošiljku zamrznutog oslića „Hek“ tešku 27,5 tona, poreklom iz Španije, nebezbednog za upotrebu.
Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pošiljka oslića je blokirana i zabranjeno je njeno stavljanje na tržište.
U saopštenju se ističe da su ovog puta upravo srpske nadležne službe prve obavestile RASFF sistem brzog uzbunjivanja o spornoj pošiljci iz Španije, kako bi informacija u najkraćem roku bila prosleđena svim potencijalnim tržištima evropskih zemalja koje su deo tog sistema, preneo je Tanjug.
Podsetimo, pre nekoliko dana srpske regulatorne vlasti dobile su obaveštenje od EU da je na tržištu Srbije prisutan sporni sladoled koji nije bezbedan za upotrebu. Reč je o sladoledu koji je uvezen iz EU, brendova „MiM“, „Snikers“ i „Tviks“.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je sa rafova i iz magacina u Srbiji počelo povlačenje spornih sladoleda sa povećanim nivoom etil-oksida.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala